15 nov. 2019 - 19 nov. 2019

Clinic min. 1m35 | Jos Lansink by Groentenjumping

Jump in Style for Life | Kom Op Tegen Kanker

 

Over Jos

Op 18 december 2019 wordt door Club Groentenjumping een dag ingericht in het kader van de Warmste Week.  Reeds enkele jaren wordt het zelfde doel daarvoor uitgekozen, iets wat ons allen aangaat, en om de getroffen families een hart onder de riem te steken.  De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. 

Bijzonder dankbaar dat we met Belgian Horse Trading kunnen helpen om de clinics te veilen.  En niet de minste namen hebben hun medewerking toegezegd.   Een grote eer om ook Jos Lansink te mogen begroeten.  Even een korte historiek over zijn bijzonder lange staat van verdienste.  

De  Nederlands-Belgisch springruiter die deelnam aan zeven achtereenvolgende Olympische Spelen en hierbij ook een gouden medaille won.

Lansink brak definitief door in 1988, toen hij zich plaatste voor de Olympische Zomerspelen van Seoel. Met zijn paard Felix behaalde hij daar een zevende plaats in het individuele klassement. Met het Nederlandse team werd hij vijfde in de landenwedstrijd. 

De opvolger van Felix werd het paard Egano. Met dit paard behaalde Lansink een derde plaats op het Europees kampioenschap in het Franse La Baule in 1991. Met het landenteam werd hij hier eerste. Op de Olympische Zomerspelen van Barcelona in 1992 behaalde hij samen met Piet Raijmakers en Jan Tops de gouden medaille in de landenwedstrijd.

Op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 kwam Lansink voor het laatst voor Nederland in actie. Daarna besloot Lansink samen te werken met de Belgische paardenfokker Leon Melchior en nam hij wegens omstandigheden zelf in 2001 de Belgische nationaliteit aan. Zijn grootste succes als "paardenbelg" behaalde hij in 2006, toen hij tijdens de Wereldruiterspelen in Aken wereldkampioen jumping werd met de legendarische Cumano.

Ondertussen heeft Jos zelf een grote stal uitgebouwd, waar zijn stalruiters en leerlingen Frank Schuttert en Pieter Clemens eveneens schitteren op het hoogste niveau.  

In deze clinic verwelkomen we 4 ruiters die een paard mee brengen dat vlot 1.35 m springt.

Aantal:
4 paarden
Types:
not available
Status:
afgelopen
Voorwaarden:
Klik hier
Deelvoorwaarden (Invest+):
Klik hier

Deel via:
Toont 4 van de 4 paarden

Gesloten veilingen

Deelnemer 9
# 9

Deelnemer 9


5 biedingen Verkocht naar België

Deelnemer 10
# 10

Deelnemer 10


3 biedingen Verkocht naar België

Deelnemer 11
# 11

Deelnemer 11


2 biedingen Verkocht naar België

Deelnemer 12
# 12

Deelnemer 12


2 biedingen Verkocht naar België