Samen sterk, het beste voor met de kopers én de fokkers.

Samen sterk, het beste voor met de kopers én de fokkers.
zaterdag 9 mei 2020

De motor draait, en we laten die niet sputteren. Volgende veilingen gepland op 26 mei en 16 juni.

Onzekere tijden, wanneer kunnen we terug op wedstrijd?  Iedereen wil wel graag bezig blijven, zich nuttig maken.

Dat verhaalde zich in de manier waarop de laatste veilingen verlopen zijn.  Bijna alle paarden zijn verkocht, maar sommigen nog niet voor de bedragen waarop aanvankelijk gehoopt werd.   Bijvoorbeeld deze schitterende merrie Indira op de foto.  Een merrie van 12 jaar, succesvol op 1.45m niveau.  Normaal proberen we niet teveel te spreken over de verkoopbedragen.  Iemand die online blijft kan dat weten, maar het is vooral belangrijk voor de verkopers en de kopers te weten welke bedragen ze uiteindelijk zullen ontvangen  of betalen.  Op zich heeft de rest daar geen affaire mee.  Het kan wel nuttig zijn als  je zelf een beeld wil scheppen van hoe de "markt" momenteel werkt.  Daarom wil ik dit voorbeeld aanhalen om er iets uit te leren. Indira werd effectief verkocht voor 26.000 euro.  Van zo'n paard verwacht je in normale omstandigheden meer.  We verwachten ook meer van onze regering, die terug wedstrijden zouden mogelijk moeten maken. Toch niet wachten  tot 1 augustus,  we kunnen dat op een veilige manier gaan organiseren.    Volgens een Italiaans onderzoek zou paardensport bij de veiligste disciplines  zijn om in deze Corona tijden uit te oefenen.  Aan iedereen om zijn verantwoordelijkheid hier in te nemen.  

De onzekerheid dat je niet meteen met zo'n leuke merrie op concours gaat, of dat ze misschien 13 jaar zal zijn tegen dat het effectief helemaal terug loopt, dat doet geen goed aan de prijzen van deze paarden. Haar leeftijd was hier het minpuntje, terwijl je nog jaren geluk en plezier kan hebben. En er veel van leren.  

De Chinezen hebben niet geslapen, en de 2 leermeesters Indira en Tarquin zullen weldra naar ginds vertrekken.  Tegen dat er terug vluchten kunnen georganiseerd worden.  De jongere paarden hebben in verhouding minder last van deze onzekere periode.   Ze hebben nog een heel leven voor zich, enkele maanden rustig opbouwen is geen probleem.  We hopen dat  de pharmaceutische sector snel een vaccin mag hebben, dat alles met de tijd terug normaal kan verlopen.  Voor alle verkopers zijn de verkoopbedragen toch welkom.  Voor iedereen een moeilijkere periode waar we door moeten.

En toch moeten we vertrouwen hebben in de toekomst.  We hebben ondertussen heel fijne contacten kunnen leggen. We weten dat die mensen goed gekocht hebben, dat is ook goede reclame voor wat komen gaat.  

We werken met Belgian Horse Trading met enkele fokkers die er in geloofden van bij de opstart, een jaar geleden ondertussen.   De laatste veilingen zijn we opvallend "breder" geworden, omdat we ook meer paarden van andere fokkers en eigenaars kregen aangeboden.   De veilingen volgden zich in een snel tempo op. Van 31 maart tot op heden, hebben we 39 paarden/pony's effectief verkocht.  Op die veilingen werden er in totaal 51 voorgesteld. Dat is niet slecht gewerkt, al zeggen we het zelf...  Ondertussen hebben we terug wel wat aanbiedingen gekregen.  Dan gaan we ook verder, want onze vaste "aanbieders" krijgen in dit tempo hun paarden niet klaar om ze te commercialiseren.  Er kunnen nog enkele paarden bij.  Wat zoeken we?     De jonge paarden van 3 - 4 jaar moeten al goed in de hand zijn, niet wild uit de kudde.   Ze moeten zich in vrijheid op een goede manier tonen, en gemakkelijk zijn in de omgang.  Het is fijn dat ze klasse en kwaliteit hebben.  Als deze jonge paarden ook al zadelmak zijn, is dat een meerwaarde en kunnen we die extra info meegeven met meer video's.  De gereden paarden ( 4 - 12 jaar),  daar zouden onze ruiters mee moeten kunnen rijden.  Het gevoel hebben dat ze iemand plezier kunnen doen.  Niet gecompliceerd,  gewoon klaar om op concours te gaan met een amateur.   Er zullen ook paarden geveild worden die goed genoeg zijn voor de profs ook, zo zien we het graag. 

De voorbereidingen zijn al begonnen voor de volgende veiling, die sluit af op dinsdag 26 mei.   In ons achterhoofd hebben we ook al paarden / pony's voor de veiling op dinsdag 16 juni.   Er kunnen nog een 3-tal paarden extra in de veiling van 26 mei.  Voor de veiling van 16 juni mogen er nog 10 extra aanvaard worden. 

Heb je interesse om een paard of pony aan te bieden, niet twijfelen.  We gaan niet voor de massa gaan, het moet haalbaar blijven.  Heb je graag onze voorwaarden van hoe we werken, neem contact op met Kristel Ceulemans via Whatsapp 0032 474 898 552, of via mail: kristel@groep-ceulemans.be. Dan krijg je de uitgescheven voorwaarden.     Voor de paarden zelf:  graag enkele video's mailen met copy van het stamboekpapier en extra info op info@belgianhorsetrading.com, of via whatsapp naar Erik De Winter: 0032 474 89 87 35,  Patrik Spits 0032 475 46 20 79.

Het komt er nu op aan dat we onze krachten moeten bundelen.  Er blijven nog kopers die op zoek zijn naar leuke paarden, aan ons om ze te vinden en het paard op die manier op de juiste plaats te brengen.